750 g jautienos (arba gabaliukais supjaustytos vištienos),
200 g šviežių pomidorų,
200 g svogūnų,
250 g apskrudintų ir sutrintų arachisų,
2 ankštiniai pipirai,
125 g arachisų aliejaus,
250 g moliūgo,
0,5 l vandens,
1 kg vandenyje virtų ryžių,
500 g manijoko,
2 saldūs batatai,
2 baklažanai,
100 g ropių,
500 g kopūstų,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite į 12 gabaliukų. Paruoškite arachisų tešlą: arachisus gerai sugrūskite grūstuvėliu, jei reikia, įpilkite truputį vandens ir aliejaus, kad masė pasidarytų vientisa. Puode pašildykite aliejų, apkepinkite jame mėsos gabaliukus. Mėsą išimkite, tame pačiame aliejuje apkepinkite susmulkintus svogūnus ir nuluptus, perpjautus pusiau pomidorus be sėkliukių.
Įpilkite vandens, pasūdykite, įberkite pipirų, sudėkite likusias nuluptas ir gabaliukais supjaustytas daržoves. Uždenkite ir 45 minutes virkite ant mažos ugnies. Po to sudėkite jautienos gabaliukus ir arachisų tešlą, gerai išmaišykite. Virkite uždengtą dar 30 minučių. Tiekite su vandenyje virtais ryžiais.