Žemuogių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemuogių sriuba


INGREDIENTAI:

1/2l. pieno,
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2—3 stiklinės žemuogių,
1/2l. virinto vandens.


GAMINIMAS:

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, šaukšteliu dedami į likusį verdantį pieną ir uždengtame puode apverdami. Sriuba supilama į vazą, ant viršaus sudedami baltymų kukulaičiai, taip pat supilamas ir pienas, kuriame jie virė. Valgoma šalta.

Pastabos:
Šitaip sriuba gaminama ir iš braškių, aviečių bei kitokių uogų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668