Gabalas lydyto sūrio,
1 kg virtų bulvių,
gabaliukas džiovintos mėsos,
marinuotų agurkėlių,
smulkių svogūnų.
GAMINIMAS:
Sunku tiksliai nurodyti kiekvieno išvardintų produktų kiekį: tai priklauso nuo valgančiųjų apetito ir skonio. Juo labiau, kad vaišių metu tiekiamas tiktai šitas patiekalas su tame kantone daromu vynu (Fendant).
Paimkite pusę Bagnes arba Conches sūrio galvos. Šiek tiek iš anksto išvirkite neluptas bulves. Plonytėmis juostelėmis supjaustykite džiovintą jautieną ar avieną.
Į kiekvieną lėkštę įdėkite po šiltą bulvę; sūrio gabalą palaikykite virš įkaitintos viryklės. Kai sūris suminkštės, raikykite mediniu gremžtuku; besilydančio sūrio drožlelės turi kristi į lėkštę. Valgoma tuojau pat su marinuotais agurkėliais arba svogūnais –pagal skonį.