1 kg žuvų (vėjažuvių, dradų arba kt.),
300 g aliejaus,
120 g svogūnų,
2 l vandens,
1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų,
2 valgomieji šaukštsi raudonųjų pipirų,
2 valgomieji šaukštai kmynų,
15 g druskos,
15 g česnakų,
500 g pomidorų.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Piestoje sugrūskite česnakų skilteles su druska ir kmynais. Į molinį puodą (arba keptuvą) supilkite aliejų, apkepinkite jame svogūnus; suberkite raudonuosius pipirus, gerai sumaišykite; įpilkite truputį vandens (2 valgomuosius šaukštus), sudėkite grūstus česnakus su kmynais.
Galiausiai sudėkite pomidorus, supjaustytus į 3-4 dalis. Maišykite, kol pomidorai gerai apkeps. Supilkite vandenį ir užvirinkite. Sudėkite išvalytas ir nuplautas žuvis, pabarstykite juodaisiais pipirais. Virkite ant silpnos ugnies, kol žuvys pasidarys pakankamai minkštos.