4 dideli moliūgai,
60 g sviesto,
100 g miltų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
30 g miltų kukuliams pavolioti,
druskos, pipirų,
90 g sviesto kukuliams kepti.
GAMINIMAS:
Moliūgus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, išvirkite (10-15 minučių). Kai išvirs, išgriebkite, nuvarvinkite, sutraiškykite ir nusunkite. Moliūgų minkštimą sumaišykite su miltais, tarkuotu sūriu ir sviestu. Po to sudėkite išplaktus kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų.
Valandą palaikykite, paskui dar kartą gerai išmaišykite tešlą. Padarykite vidutinio dydžio kukulius, pavoliokite juos miltuose. Keptuvėje pakaitinkite sviestą, iškepkite pirmą partiją kukulių; po to iškepkite likusius, o ankščiau iškeptus laikykite šiltai. Tiekite sudėtus į pašildytą lėkštę.