600 g baklažanų,
500 g pomidorų,
250 g moliūgų,
250 g saldžiųjų ankštinių pipirų,
druskos, pipirų,
100 g alyvuogių aliejaus,
5 g česnakų,
50 g kaparių,
juodųjų ir žaliųjų alyvuogių (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Baklažanus ir moliūgus nulupkite. Pomidorus ir ankištinius pipirus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, išimkite sėklas. Visas daržoves supjaustykite griežinėliais, sudėkite į didelę keptuvę, ištrintą česnakais.
Supilkite aliejų, pasūdykite, įberkite pipirų, uždenkite dangčiu ir troškinkite 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Tada sudėkite alyvuoges be kauliukų, suberkite kaparius. Viską sumaišykite, ataušinkite keptuvėje. Tiekite kaip šaltą užkandį.