2,5 l vandens,
400 g skaldytų žirnių,
200 g rūkytų lašinių,
200 g kumpio su kaulu,
druskos,
lauro lapų,
100 g svogūnų,
60 g morkų,
60 g saliero šakelių,
1 gvazdikėlis,
trintų šafranų.
GAMINIMAS:
Į puodą su 2,5 l šalto vandens suberkite žirnius ir pamirkykite per naktį. Vandenį, kuriame mirko žirniai, supilkite į kitą indą, puode palikite žirnius, sudėkite lašinius, kumpį, mažais gabaliukais supjaustytus svogūnus, morkas ir salierus. Įmeskite lauro lapų, gvazdikėlį, įberkite 2 g trintų šafranų.
Supilkite vandenį, kuriame mirko žirniai, palengva užvirinkite; kai vanduo pradės virti, nugraibykite putas. Virkite 3 valandas, po to išimkite kumpį ir lašinius; supjaustykite riekelėmis. Daržoves pertrinkite per sietelį, supilkite atgal į puodą, vėl sudėkite mėsą. Pasūdykite. Ši sriuba turi būti tiršta. Į stalą tiekite karštą.