1 kg liesų žuvų (menkių, sterkų),
100 g pomidorų koncentrato,
350 g arachisų aliejaus,
1 žalias ankštinis pipiras,
2 maži raudoni ankštiniai pipirai,
druskos, pipirų,
1 kg ryžių,
100 g džiovintų žuvų,
400 g kopūstų,
200 g morkų,
250 g saldžių batatų,
150 g ropių,
250 g baklažanų.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite į 6 gabalus. Paruoškite įdarą: grūstuvėlyje sutrinkite 50 g svogūnų, 15 g petražolių, vieną raudoną ankštinį pipirą, įberkite druskos. Kiekviename žuvies gabale padarykite skylutę, įdėkite įdaro. Puode pašildykite aliejų, apkepinkite jame žuvų gabalus. Kai žuvys gražiai apskrus, išimkite iš puodo; sudėkite svogūnus, pomidorų koncentratą (atskiestą 100 g vandens).
Užvirinkite ir 2-3 minutes pavirkite ant mažos ugnies, tada sudėkite nuluptas nesupjaustytas daržoves (kopūstą ir ankštinius pipirus perpjaukite pusiau), gabaliukais supjaustytas džiovintas žuvis. Įpilkite vandens, pasūdykite, įberkite pipirų, uždenkite ir 30 minučių virkite ant mažos ugnies.
Tada sudėkite žuvų gabaliukus ir dar 30 minučių virkite ant mažos ugnies. 40 minučių prieš tiekiant, pradėkite garuose virti gerai nuplautus ryžius. Žuvis su daržovėmis sudėkite į vieną lėkštę, ryžius-į kitą, o padažas tiekiamas padažinėje atskirai.