400 g nevirtos maltos jautienos,
400 g kiaulienos arba 400 g nevirtos maltos veršienos,
60 g smulkiai tarkuotų džiūvėsių,
30 g miltų,
80 g sviesto,
100 g duonos minkštimo,
1-2 kiaušiniai,
prieskonių daržovių (petražolių, svogūnų laškų ir kt),
druskos, pipirų,
0,5 l rūgščios grietinės arba pomidorų padažo.
GAMINIMAS:
Duonos minkštimą išmirkykite nedideliame kiekyje pieno arba vandens, nuspauskite rankomis. Sumaišykite su nevirta malta mėsa, sudėkite kiaušinius, supjaustytas daržoves, pasūdykite, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite mediniu šaukštu arba drėgnomis rankomis, palaikykite valandą.
Tada rankomis padarykite kiek pailgus, plokščius (ne daugiau kaip 2 cm storumo) kukulius. Pavoliokite miltuose, po to- tarkuotuose džiūvėsiuose. Keptuvėje ištirpdykite dalį sviesto, sudėkite vieną partiją maltinukų. Kai jie truputį apkeps, sumažinkite ugnį ir kepkite 3-4 minutes kiekvieną pusę. Iškepkite likusius maltinukus. Tiekite karštus su lydytu sviestu, rūgščia grietine arba pomidorų padažu.