6 švieži vidutinio dydžio artišokai,
druskos, pipirų,
muskato riešuto,
aliejaus kepimui,
100 g miltų,
1 kiaušinis,
200 g pieno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 citrina.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinio trynio ir pieno sumaišykite tešlą, įberkite druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto, įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišykite ir valandą palaikykite. Prieš kepant sudėkite kiaušinio baltymą, išplaktą iki standžių putų. Artišokų neplaukite; nulupkite, nupjaukite standžiuosius lapus ir lapų viršūnėles.
Kiekvieną artišoką supjaustykite į 12 gabaliukų (plonų riekelių). Vieną po kito pavoliokite tešloje, po to panardinkite į karštą aliejų. Virkite 20-25 minutes, kol gražiai paruduos; išgriebkite, nuvarvinkite. Tiekite išdėliotus lėkštėje ir papuoštus citrinos skiltelėmis.