750 g maltos veršienos,
250 g nevirto kumpio,
3 kiaušiniai,
60 g miltų,
druskos, pipirų,
60 g svogūnų,
1 citrina,
60 g morkų,
30 g petražolių,
1 saliero šakelė,
kvapiųjų prieskonių.
GAMINIMAS:
Veršieną ir kumpį sumalkite, sudėkite į dubenį; įmuškite kiaušinius, įdėkite kvapiųjų prieskonių, pasūdykite, įberkite pipirų. Išminkykite rankomis; padarykite ovalo formos gniužulą, pavoliokite miltuose. Svcogūnus, morkas, petražoles ir salierus smulkiai supjaustykite. Dideliame puode pašildykite aliejų, apkepinkite daržoves.
Tada į puodą įdėkite maltos mėsos gniužulą, apkepinkite, įpilkite sultinio, uždenkite dangčiu ir 45 minutes virkite ant labai silpnos ugnies. Tiekant mėsos gniužulą supjaustykite riekėmis gerai išgaląstu peiliu. Didelio plokščio indo viduryje padėkite žalių daržovių (šparaginių pupelių arba špinatų) aplinkui išdėliokite riekes; ant kiekvienos riekės užlašinkite po kelis lašus citrinos sulčių.