2 l vandens,
200 g išlukštentų pupelių,
šakelė saliero,
100 g svogūnų,
50 g lašinių,
50 g aliejaus,
15 g sviesto,
150 g pomidorų,
30 g tarkuoto Parmos sūrio,
3 kopūsto lapai,
250 g bulvių,
150 g žirnelių be ankščių arba šparaginių pipelių,
šalavijų,
bazilikų,
druskos, pipirų,
100 g ryžių.
GAMINIMAS:
Daržoves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite lašinukus, šalavijų lapus, bazilikus ir svogūnus. Puode pakaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite gautą mišinį; sudėkite daržoves, truputį apskrudinkite. Sudėkite išvalytus ir supjaustytus pomidorus.
Įpilkite vandens (vanduo turi kaip reikiant apsemti daržoves). Užvirinklite ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos, supilkite gerai nuplautus ryžius (arba 100 g smulkių makaronų). Valgykite karštą; sūrį tiekite atskirai.