Vengriškas karpio ragu (Solianka) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vengriškas karpio ragu (Solianka)


INGREDIENTAI:

1 kg karpis,
30 g miltų,
100 g sviesto,
100 g svogūnų,
80 g kaparių,
100 g pomidorų tyrės,
1 kg kopūsto,
100 g riebalų,
50 g tarkuotų džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.

Garnyrui:
100 g svogūnų,
200 g agurkų ar virtų burokėlių.


GAMINIMAS:

Kopūstą nulupkite, nuplaukite, supjaustykite juostelėmis. Riebalus ištirpdykite puode, juose apkepkite 50 g svogūnų, sudėkite kopūstus, suberkite druską ir pipirus. Įpilkite truputį vandes (maždaug 200 g). Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 2,5 val. Baigiant virti kopūstą, paruoškite žuvį. Nupjaukite galvą, karpį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 50 g gabalėliais. Juos apvoliokite miltuose.

Sviestą ištirpdykite keptuvėje, sudėkite likusius nuplautus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir žuvies gabalėlius. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite kapariuis, supilkite pomidorų tyrę, įpilkite truputį kopūstų nuoviro. Uždenkite ir virkite maždaug 10-15 minučių. Tada dubenyje sudėkite sluoksnį troškintų kopūstų, sluoksnį žuvies kartu su nuoviru. Apibarsykite tarkuotais džiūvėsiais ir kepkite karštoje orkaitėje 20-25 minutes. Atskirai patiekite mažų svogūnų, sūdytų agurkų arba griežinėliais supjaustytų burokėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668