700 g maltos jautienos,
4 kiaušiniai,
50 g tarkuotų džiūvėsių,
40 g alyvuogių aliejaus,
20 g miltų,
kmynų,
druskos,
pipirų,
10 g česnakų,
100 g karšto vandens,
350 g pomidorų.
GAMINIMAS:
Jautieną sumalkite, įdėkite grūstus česnakus, įberkite druskos, pipirų, trintų kmynų. Kietai išvirkite 2 kiaušinius; nulupkite, bet nesupjaustykite. Ant stalo paklokite marlę, pabarstykite miltais, sudėkite maltą mėsą, suplokite; per vidurį sudėkite virtus kiaušinius; mėsą suvyniokite, kad apgaubtų kiaušinius ir išeitų stora dešra.
Likusius du kiaušinius suplakite, jais aptepkite dešrą, po to ją pavoliokite tarkuotuose džiūvėsiuose. Į didelį puodą, kuriame lengvai tilptų dešra, supilkite alyvuogių aliejų, pakaitinkite; įdėkite dešrą, apkepinkite iš visų pusių. Tada supilkite karštą vandenį ir pomidorų sultis. Uždenkite ir 30 minučių virkite ant silpnos ugnies.