Biriai tešlai:
250 g miltų,
125 g sviesto,
30 g aliejaus arba lydytų kiaulienos taukų,
druskos, vandens.
Įdarui:
150 g šveicariško sūrio,
100 g pieno,
3 kiaušiniai,
50 g sviesto,
150 g alyvuogių,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite birią tešlą, iškočiokite 1 centimetro storumo sluoksniu ant miltais pabarstytos lentos ir sudėkite į sviestu išteptą torto formą. Sutarkuotą maždaug 35 g gabaliuką šveicariško sūrio, sudėkite į atskirą indą. Likusį sūrį supjaustykite plonomis 3-4 centimetrų ilgumo juostelėmis ir sudėkite ant tešlos.
Iš alyvuogių išinkite kauliukus ir 5-10 minučių pamerkite uogas į verdantį vandenį. 40 g sviesto supjaustykite kubeliais ir grauge su alyvomis išdėliokiteant sūrio. Įmuškite į puodelį kiaušinius, suplakite su pienu ir užpilkite ant torto. Apibarstykite pipirais, tarkuotu sūriu, sudėkite likusį sviestą. Kepkite 30-40 minučių karštoje orkaitėje, kol torto pavoršius gražiai paruduos.