350 g baltųjų ryžių,
6 kiaušiniai,
40 g alyvuogių aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo,
1 žalias ankštinis pipiras,
40 g sviesto,
druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Ryžius gerai nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje 20-25 minutes. Priklausomai nuo ryžių kokybės. Žiedu išdėliokite juos formos pakraščiais ir laikykite šiltai, kol iškeps kiaušiniai. Ankštinį pipirą nuplaukite, supjaustykite juostelėmis.
Į keptuvę įdėkite 40 g sviesto, sudėkite pipiro juosteles, pakepkite ant vidutinės ugnies. Neplaktus kiaušinius iškepkite karštame aliejuje. Ryžius išinkite iš formos ir sudėkite į apskritą indą. Ant ryžių išdėliokite keptus kiaušinius, o į žiedo vidurį supilkite pomidorų padažą.