3,5-4 l vandens,
300 g nevirto kumpio,
400 g jautienos krūtininės,
500 g kiaulienos nugarinės,
ketvirtis vištos,
10 g česnakų,
4 g kmynų,
300 g turkiškų žirnių,
1 mažas gūžinis kopūstas,
100 g šparaginių pupelių,
150 g ropių,
150 g moliūgo,
200 g saldžių batatų,
200 g pomidorų,
druskos, kalendrų,
šafranų.
GAMINIMAS:
Turkiškus žirnius iš vakaro pamerkite sūdytame vandenyje. Dideliame puode užvirinkite vandenį, sudėkite mėsą, suberkite žirnius. Pavirkite 15-20 minučių; pasūdykite. Pamažu sudėkite daržoves tokia tvarka: nuplautą ir supjaustytą į keturias dalis kopūstą, nuluptas ropes, gabaliukais supjaustytą moliūgą, per pusę perpjautus pomidorus, batatus ir šparagines pupeles.
Virkite pusantros valandos. Paruoškite prieskonius sultiniui: į grūstuvėlį sudėkite nuluptus česnakus, kmynus, kelias šafrano šakeles ir truputį kalendrų; viską sutrinkite. Gautą masę supilkite į sultinį. Mėsą tiekite drauge su daržovėmis.