700 g pomidorų,
300 g maltos jautienos,
75 g nevirto kumpio,
75 g rūkytų lašinių,
šakelė saliero,
100 g aliejaus,
20 g sviesto,
20 g petražolių,
10 g česnakų,
100 g svogūnų,
60 g morkų,
keli lapeliai baziliko,
druskos pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplaukite, nulupkite odelę, stambiai supjaustykite. Susmulkinkite kumpį, lašinius, petražoles, nulupkite svogūnus, salierus, bazilikus, česnakus. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, įdėkite sviestą, pašildykite; mėsos ir prieskonių mišinį lengvai apkepinkite riebaluose.
Sudėkite maltą jautieną, gerai viską sumaišykite; 5 minutes virkite maišant. Galiausiai sudėkite pomidorus, pasūdykite, įberkite pipirų. Virkite 1-2 valoandas (pagal galimybes). Šis padažas tinka prie spageti su tarkuotu sūriu.