250 g miltų,
150 g sviesto,
125 g cukraus,
1 kiaušinis,
7 g Elzaso mielių,
90 g grietinėlės,
migdolų tešlą (žiūrėkite skiltyje "Desertams").
GAMINIMAS:
Į dubenį suberkite miltus, padarykite juose duobutę, į ją sudėkite kiaušinio trynį, grietinėlę, cukrų ir minkštą sviestą. Gerai sumaišykite, sudėkite mieles. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite iškočiotą tešlą. Ant viršaus uždėkite migdolų tešlą (kaip pasigaminti, žiūrėkite receptus).
Pyrago tešlos likučius iškočiokite, supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis ir grotelėmis sudėkite ant migdolų tešlos. Viršų patepkite kiaušiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes.