1 jaučio širdis.
Marinatui:
250 g acto,
kmynų grūdelių,
10 g česnakų,
3 aštrūs žali ankštiniai pipirai,
raudonųjų pipirų,
druskos,
pipirų.
Padažui:
50 g acto,
2 valgomieji šaukštai marinato,
2 žali ankštiniai pipirai,
50 g alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Jaučio širdį supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais (prieš tai išėmus gyslas, plėves ir riebalus). Mėsos gabaliukus sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu, paruoštu iš išvardintų produktų (ankštinius pipirus supjaustykite plonomis juostelėmis). Dubenį uždenkite, palaikykite 12 valandų.
Mėsą nusausinkite, suverkite ant iešmų (po 6-8 gabaliukus ant kiekvieno). Kepkite ant karštų žarijų. Tuo metu paruoškite padažą. Karštame alyvų aliejuje pakepinkite ankštinius pipirus, supilkite actą ir 2 šaukštus marinato; prieš tiekiant mėsą į stalą, apipilkite ją šiuo padažu.