Topinambų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Topinambų sriuba


INGREDIENTAI:

1 kg žieminių bulvių,
15 g sviesto arba margarino,
2 svogūnai,
600 ml pieno,
425 ml vištienos sultinio,
druskos,
šviežiai sumaltų pipirų,
susmulkintų petražolių.


GAMINIMAS:

Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min., kol suminkštėja ir truputį pagelsta. Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame pipirų. Užviriname, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 30 min., kol žieminės bulvės suminkštėja. Atvėsiname, po to pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu plakikliu. Sriubą vėl pašildome ant nestiprios ugnies, įberiame prieskonių, pilame į pašildytas lėkštes, pašlakstome grietine, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais.

Pastabos: nuplikytus topinambus lengviau nulupti. Topimambų galime nelupti - prieš kepdami gerai nuplauname. Palikta žievele suteikia pikantišką riešutu skoni.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668