Tešlai:
300 g miltų,
1 kiaušinis,
50 g vandens,
100 g riebių lašinių.
Įdarui:
300 g jautienos,
60 g svogūnų,
30 g sviesto,
100 g inkstų taukų,
mairūnų,
pipirų,
gvazdikėlių,
muskato,
imbiero,
druskos,
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Tešla: iš miltų, kiaušinio ir vandens užmaišykite lakštinių tešlą, ją gerai išminkykite rankomis. Iškočiokite, supjaustykite porcijomis ir išdėliokite ant miltuotos lentos. Tešla turi būti 3 milimetrų storio.
Įdaras: nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite ir 20 minučių troškinkite svieste. Žalią arba virtą mėsą ir inkstų taukus sumalkite mėsmale. Dubenyje sumaišykite svogūnus, mėsą ir inkstų taukus. Įdarą pagardinkite prieskoniais. Jeigu masė skystoka, įmuškite kiaušinį.
Paruošimas: tešlą supjaustykite 4 cm skersmens apskritimais. Ant kiekvieno uždėkite po gabaliuką įdaro. Uždėkite ant viršaus kitą tešlos skridinėlį, suvilgykite vandeniu. Kraštus užspauskite šakute arba specialiomis žnyplėmis.
Virimas: užvirkite 2-3 litrus pasūdyto vandens, sudėkite virtinukus (10-12 minučių). Virtinukai bus išvirę, kai iškils į paviršių. Išgriebtus virtinukus nuvarvinkite ir laikykite šiltai. Lašinius supjaustykite mažais gabaliukais ir paspirginkite keptuvėje. Virtinukus apipilkite spirgučiais ir tuoj pat tiekite.