1 kg 500 g moliūgo,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
pieno arba grietinėlės,
15 g sviesto,
4 migdoliniai tešlainiai,
100 g romo,
2 kartieji migdolai,
vandens,
druskos.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite truputį pasūdytame vandenyje 20 minučių.. Išgriebkite, nuvarvinkite, sugrūskite į košę; įdėkite truputį grietinės arba įpilkite pieno; kiaušinius išplakite atskirai ir vieną po kito sudėkite į moliūgų košę.
Taip pat sudėkite sugrūstus migdolinius tešlainius, įberkite cukraus, supilkite romą. Formą ištepkite sviestu, sukrėskite į ją paruoštą masę ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą. Pyragas valgomas karštas arba ataušęs.