6 baklažanai,
250 g sūriame rasale išmirkyto sūrio,
druskos,
pipirų,
kepimo tešlos,
aliejaus kepimui.
Tešlai:
250 g miltų,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas aliejaus,
truputis šilto vandens.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinių, aliejaus ir šilto vandens suplakite kepimo tešlą, palaikykite 1,5-2 val. Sūrį pusantros valandos pamirkykite šaltame vandenyje. Per tą laiką nulupkite baklažanus, supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekėmis; pabarstykite druska, kiek palaikykite, po to nusausinkite.
Sūrį taip pat nusausinkite. Tarp dviejų baklažano riekelių įdėkite nedidelį sluoksnį sūrio; riekeles lengvai suspauskite rankomis. Kiekvieną sumuštinį panardinkite į kepimo tešlą ir kepkite karštame aliejuje. Nuvarvinkite aliejaus lašus, sklindžius tiekite karštus.