Rusiški barščiai (Bortsch) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rusiški barščiai (Bortsch)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

1 kg jautienos (šlaunies),
600 g kiaulienos (nugarinės),
400 g šviežios dešros,
1 kopūstas,
500 g burokėlių,
200 g porų,
lauro lapų,
pipirų,
druskos,
300 g grietinės,
3-3,5 l šalto vandens,
150 g svogūnų.

GAMINIMAS:

Į sultinio puodą sudėkite jautieną ir kiaulieną, vandens įpilkite tiek, kad apsemtų mėsą. Užvirinkite ant nedidelės ugnies, įberkite druskos; nugraibykite putas. Pavirkite maždaug 15 minučių, tada sudėkite iš anksto paruoštas daržoves. Nulupkite ir nuplaukite kopūstą, burokėlius, porus ir svogūnus; smulkiai supjaustykite.

Sudėkite į didelį molinį dubenį, įpilkite 2 l verdančio vandens. Pamirkykite, kol daržoves reikės dėti į sultinį. Mėsą su daržovėmis virkite ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas, įmeskite vieną ar du lauro lapus. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, sudėkite dešrą.

Dešrą supjaustykite gabaliukais, o mėsą – 3-4 cm dydžio kubeliais. Mėsą, daržoves ir barščius supilkite į sriubos dubenį ir tiekite į stalą. Grietinėlę duokite padažinėje atskirai.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668