750 g riebios jautienos arba 1 kg žuvų,
100 g svogūnų,
200 g pomidorų,
400 g baklažanų,
400 g saldžiųjų ankštinių pipirų,
200 g aliejaus,
vandens,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Puode pašildykite aliejų ir apkepinkite jame mėsą su svogūnais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Po to sudėkite gabaliukais supjaustytus pomidorus, baklažanus ir ankštinius pipirus, pasūdykite.
Įpilkite vandens, kad viską apsemtų, ir virkite 40-50 minučių. Kai daržovės išvirs, sugrūskite jas grūstuvėliu arba sumalkite. Sukrėskite daržovių tyrę atgal į puodą ir dar pavirkite, ko(l bus tiekiama. Ši sriuba tinka prie ryžių.