250 g ryžių miltų,
250 g skrudintų arachisų,
maždaug 1 l vandens,
250 g šviežių bananų,
cukraus pagal skonį,
6 bananinės palmės lapai.
GAMINIMAS:
Ryžius valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Išgriebtus ryžius paskleiskite, kad truputį apdžiūtų. Dar kiek drėgnus sugrūskite arba sumalkite į gana smulkius miltus. Sugrūskite arachisus, grūdant supilkite ryžių miltus (tešla turi būti tokio pat tirštumo kaip ir migdolų pyragui). Nesiliaujant grūsti, sudėkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus bananus. Cukraus įberkite pagal skonį.
Nuplaukite bananinės palmės lapus, tešlą padalykite į 6 dalis ir išdėliokite ant lapų. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio rankomis padarykite kvadratą; pyragėlius truputį suplokite. Lapų kraštus užlankstykite, apriškite virvele ir sudėkite į puodą arba keptuvą. Įpilkite vandens (vanduo turi apsemti ¾ pyragėlių). Uždenkite dangčiu ir virkite, kol vanduo visiškai susigers.