1 viščiukas (1kg 200 g),
20 česnakų,
pipirų,
druskos,
čiobrelių,
gvazdikėlių,
301 g aliejaus,
50 g medaus arba cukraus pudros,
aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Viščiuką nupeškite, išdarinėkite, nuplaukite ir 20 minučių palaikykite, kad nuvarvėtų. Nulupkite česnako skilteles ir prismaigstykite į mėsą mažais gabaliukais. Viščiuką ištepkite aliejumi, po to-medumi (arba cukraus pudra). Pabarstykite pipirais, druska, čiobreliais ir trintais gvazdikėliais.
Viščiuką subadykite šakute, 30 minučių palaikykite, kad mėsa persisunktų prieskoniais. Negiliame puode pašildykite aliejų, įdėkite viščiuką ir, visą laiką sukiojant, kepkite 25-358 minutes, kol pasidarys rausvas arba raudonas. Kepant viščiuką kas minutę sudrėkinkite trupučiu vandens (drėkinkite, kol baigs kepti).