6 dešrelės,
200g. lęšių,
svogūnas,
morka,
2 salierai,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100g. šoninės,
stiklinė sauso baltojo vyno,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 aitrioji paprika,
1 kubelis sultinio.
GAMINIMAS:
Lęšius pamirkome per naktį. Perplauname, užpilame šaltu vandeniu ir verdame ant mažos ugnies apie 30min. Baigiant virti, pasūdome. Susmulkiname svogūnus, morką, salierus. Aitriąją papriką perpjauname, išimame sėkleles ir susmulkiname. Kubeliais supjaustome šoninę. Viską pakepiname keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
Suberiame išvirtus lęšius ir sumaišome. Supilame vyną, dar pakaitiname, kol šiek tiek nugaruos, tada supilame pomidorų tyrę, įdedame sultinio kubelį, pagardiname druska, pipirais ir troškiname dar apie 30min. Pakepame dešreles keptuvėje ir sudedame į lęšius. Dar apie 10 min. patroškiname.