Kalėdinis aguonų tortas (Vyganto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis aguonų tortas (Vyganto)


INGREDIENTAI:

500g aguonų,
8 kiaušiniai,
100g džiūvėsėlių,
300g cukraus,
2 indeliai kondensuoto pieno "rududu",
100g grietinėlės.


GAMINIMAS:

Aguonas patariama iš vakaro užmerkti, nusausinti ir toliau aguonas sumalti 2 kartus. Kiaušinius atskirti baltymus nuo trynių. Į sumaltas aguonas sudėti trynius. Ištrinti su cukrumi iki purios masės. Sudėti džiūvėsėlius ir atsargiai maišant sudėti iki stangrių putų išplaktus baltymus. Viską lėtai permaišyti ir sudėti į riebalais suteptą ir džiūvėsėliais išteptą tortinę apvalią. Kepti orkaitėje apie 40min. Tuo tarpu rududu lėtai kaitinant supilti grietinėlę, išmaišyti iki vientisos masės ir atvėsinti. Iškeptą aguonų biskvitą perpjauti į 4 dalis ir sutepti su kremu šonus ir viršų, apibarstyti aguonomis. Atšaldyti 30min, puošti grietinėle, vaisiais, karameliniais dekorais. Tikra svente ne tik namuos!

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668