500g aguonų,
8 kiaušiniai,
100g džiūvėsėlių,
300g cukraus,
2 indeliai kondensuoto pieno "rududu",
100g grietinėlės.
GAMINIMAS:
Aguonas patariama iš vakaro užmerkti, nusausinti ir toliau aguonas sumalti 2 kartus. Kiaušinius atskirti baltymus nuo trynių. Į sumaltas aguonas sudėti trynius. Ištrinti su cukrumi iki purios masės. Sudėti džiūvėsėlius ir atsargiai maišant sudėti iki stangrių putų išplaktus baltymus. Viską lėtai permaišyti ir sudėti į riebalais suteptą ir džiūvėsėliais išteptą tortinę apvalią. Kepti orkaitėje apie 40min. Tuo tarpu rududu lėtai kaitinant supilti grietinėlę, išmaišyti iki vientisos masės ir atvėsinti. Iškeptą aguonų biskvitą perpjauti į 4 dalis ir sutepti su kremu šonus ir viršų, apibarstyti aguonomis. Atšaldyti 30min, puošti grietinėle, vaisiais, karameliniais dekorais. Tikra svente ne tik namuos!