1 stiklinė ryžių košės,
1 valg. šaukštas miltų,
1 kiaušinis,
vandens tiek, kad tešla išeitų tirštos grietinės konsistencijos.
Saldiems blyneliams:
cukrus, vanilė.
Ne saldiems:
"Santa Marijos Persillade" prieskonių ar kitų mėgstamų.
GAMINIMAS:
Į ryžių košę įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Įberti miltų, įpilti vandens tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Berti prieskonius, priedus atitinkamai kokių norima blynelių: saldžių ar ne. Išmaišius tešlą kepti mažus blynelius.
Pastaba:
Blyneliai išeina minkšti, tačiau neištižę. Į ryžių košę įmaišius kiaušinį gali užsiuosti klijų aromatas (turbūt todėl, kad tie pieštukiniai (sausi) klijai gaminami iš ryžių), tačiau nereikėtų išsigąsti, nes įbėrus miltų jis pradingsta, o iškepus visai nesijaučia :)