1,5 kg. triušio kumpelių,
3 svogūnai,
4 skiltelės česnako,
pluoštelis svogūnų laiškų,
6 šaukštai aliejaus,
0,5 l. mėsos sultinio,
2 laurų lapeliai,
2 bulvės,
2 pomidorai,
1 morka,
200g. sauso baltojo vyno,
4 šviežios arba džiovintos figos,
žiupsnelis druskos ir pipirų.
GAMINIMAS:
Kumpelius nuplaukite, įtrinkite pipirais, druska. Susmulkinkite nuvalytas daržoves: česnako skilteles sukapokite, svogūnus supjaustykite juostelėmis, laiškus - žiedeliais, bulves - plonais skridinėliais, morką- mažais gabalėliais, pomidorus - ketvirčiais.
Įkaitintame aliejuje kumpelius iš visų pusių apskrudinkite, išimkite. Tame pačiame aliejuje
pakepinkite visas pasiruoštas daržoves, apibarstykite svogūnų laiškais, po to sudėkite kumpelius, laurų lapelius, supilkite sultini, įberkite druskos, pipirų. Uždengusi troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 40 min. Kai mėsa suminkštės, supilkite vyną, suberkite susmulkintas figas ir troškinkite dar maždaug 10 min. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais.