800g. jautienos be kaulų,
1 svogūnas,
1 saliero gumbas,
1 lauro lapelis,
šiek tiek cukraus, druskos,
1/3 stiklinės vyno acto,
1 stiklinė jautienos sultinio,
3 kadagio uogos,
3 gvazdikėliai,
juodųjų pipirų,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai raudonojo vyno,
500g. kietų nedidelių kriaušių,
250g. slyvų,
1 šaukštas kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Svogūną sukapokite, salierą supjaustykite kubeliais. Kartu su laurų lapeliu, gvazdikėliais, kadagio uogomis, pipirų žirneliais užpilkite actu bei 500 ml vandens ir išvirkite marinatą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į ataušusį marinatą ir 3 val. palaikykite šaltai.
Išėmusi iš marinato nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir iš visų pusių apkepinkite. Tada perdekite į puodą, įpilkite 0,5 stiklinės sultinio bei stiklinę perkošto marinato, uždenkite. Troškinkite 1 val. 15 min. vis apšlakstydama likusiu sultiniu.
Kriaušes nulupkite, padalykite pusiau, slyvas jįjaukite, kaulelius ištraukite. Vaisius sudėkite į troškinį, supilkite vyną ir dar 15 min. patroškinkite. Išėmusi mėsą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, pipirais. Mėsą apibarstykite petražolėmis, sudėkite vaisius ir užpilkite padažu.