
60 g mielių,
500 ml pieno,
1 kg miltų,
160 g sviesto,
160 g cukraus,
1 šaukštelis tarkuoto citrinos žievelės geltonio,
2 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Mieles išmaišykite šiltame piene. Suberkite miltus, cukrų, druską, citrinos žievelę, supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, suminkykite tešlą. Ją 30 min. kildinkite, padalykite į 3 dalis. Suritinkite 3 volelius ir supinkite. Iš kasos suformuokite riestainį, dėkite į aliejumi išteptą kepimo formą ir dar 20 min. pakildinkite. Gaminį aptepkite tryniais ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170°C temperatūros. Kepkite apie 30 min.