600-700 g didelių žalių pomidorų,
0,5 l šilto pieno,
150 g tarkuotų neskrudintų džiūvėsių,
6-8 riekelių rūkytų lašinių (10 cm x 3 cm),
20 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių,
druskos, pipirų,
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Nuplautus pomidorus supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Pamirkykite išplaktame kiaušinyje, po to pavoliokite tarkuotuose džiūvėsiuose. Keptuvėje pakepinkite lašinius, jų riebaluose pakepinkite pomidorus; sudėkite juos į lėkštę ir laikykite šiltai.
Į likusius riebalus suberkite miltus, sudėkite šiltas lašinių riekeles, garstyčias. Gerai sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, pakaitinkite 5 minutes. Pomidorų riekeles apipilkite šiuo padažu ir tuojau pat tiekite.