500 g avienos (krūtininės),
keletas morkos skridinėlių,
petražolės šaknies,
svogūno,
druskos.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 nedidelis indelis (250 g) konservuotų žirnelių,
2-3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
mėsos sultinio.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustyti kartu su kaulais gabalais, sudėti į karštą vandenį, kad vos apsemtų, užvirinti, nugraibyti putas, įberti druskos ir sudėti prieskonines daržoves. Kad mėsa būtų skanesnė, virti ant mažos ugnies.
Ištirpinti sviestą, pakaitinti jame miltus, įpilti tiek mėsos sultinio, kad padažas būtų tirštas. Jeigu sultinys riebus, riebalus nugraibyti. Padažą 5 minutes pavirinti, suberti žirnelius, vėl užvirinti ir pagardinti. Patiekti su virtais ryžiais. Ryžius sudėti į dubenį, ant viršaus uždėti mėsą, palaistyti padažu ir apibarstyti žalumynais.