400 g jautienos,
40 g riebalų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
2 svogūnai,
1 šaukštas miltų,
150 g raugintų agurkų,
600 g bulvių,
50 g riebalų,
česnako,
druskos, pipirų, cukraus.
GAMINIMAS:
Išpjausčius iš mėsos sausgysles, supjaustyti ją 1 cm storio pailgais gabalėliais ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus. Tada įdėti pomidorų tyrės, viską apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karšto vandens ir troškinti mėsa suminkšės.
Sausoje keptuvėje pakepinti miltus įpilti mėsos, atsiradusių troškinant, ir pagamintą padažą supilti ant mėsos. Kiek vėliau ten pat sudėti šiaudeliais supjaustytus agurkus, smulkiai sugrūstą česnaką ir aštrių pagardų. Druskos dėti nedaug, nes agurkai rauginti.
Atskirai pakepinti pailgais gabalėliais supjaustytas bulves, sudėti jas į troškinį ir viską dar troškinti 10-15 minučių. Patiekti su daržovių salotomis.