500 g jautienos minkštimo,
druskos, pipirų,
1/2 šaukštelio garstyčių miltelių,
30 g augalinių riebalų,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė vandens,
100 g grietinėlės,
1-2 šaukštai raudonųjų serbentų drebučių arba juodųjų serbentų uogienės.
GAMINIMAS:
Išmuštus mėsos griežinėlius apkepinti įkaitintuose riebaluose, apibarstyti druska, pipirais, garstyčių milteliais, įpilti vandens arba mėsos sultinio ir uždengus troškinti ant mažos ugnies.
Į mėsos sultis sudėti vandenyje arba grietinėlėje išplaktus miltus, serbentų drebučius arba uogienę, dar 5 minutes patroškinti ir supilti grietinėlę. Patiekti su padažu. Prie šio valgio tinka virtos arba keptos bulvės, salotų lapeliai, švieži agurkai.