l/2kg jautienos su kaulais,
100 g rūkyto kumpio,
1 svogūnas,
1 morka,
1 petražolė,
3-4 džiovinti grybai,
2 tryniai,
1/2 stiklinės grietinės,
200 g rūgštynių,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš mėsos su kaulais, kumpio, grybų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Jauni rūgštynių lapai supjaustomi ir sudedami į perkoštą sultinį. Pavirus užbalinama grietine ir tryniais. Į šia sriubą galima dėti kiaušinių, virtų be kevalo. Vanduo užvirinamas su druska, actu, pipirais ir lapeliais. Į tokį verdantį marinatą suleidžiami 4 kiaušiniai (be kevalų). Kai baltymą sutraukia, kiaušiniai išgriebiami, sudedami po vieną į lėkštę ir užpilami rūgštynių sriuba. Į sriubą galima dėti ir kietai virtų kiaušinių - po pusę į lėkštę.