300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
250 g lašinių;
700 g pomidorų;
1 arb. š. džiovintų čiobrelių;
200 g tarkuoto Ementalio sūrio;
3 kiaušiniai;
250 ml grietinės;
Druskos;
Pipirų;
Malto muskato riešuto;
Ryšulėlis petražolių;
Miltų kočiojimui;
3 valg. š. maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą – ją atšildyti. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo arba lentos į pusės skardos dydžio lakštą. Skardą suvilgyti šaltu vandeniu ir įkloti tešlą. Prie atviro krašto dėti keliskart perlenktos aliuminio folijos juostą, kad tešlą neišbėgtų.
Lašinius supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti 3 min. keptuvėje. Pomidorus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Ant sluoksniuotos tešlos berti maltus džiūvėsėlius. Pakaitomis dėti pomidorų griežinėlių ir spirgučių sluoksnius. Baigti pomidorais. Berti čiobrelius ir sūrį. Kiaušinius išplakti su grietine, plakinį pasūdyti ir pagardinti pipirais bei muskato riešutu. Pilti ant pyrago.
Pomidorų pyragą dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 30-40 min. Kai pyragas iškeps, pabarstyti kapotomis petražolėmis ir patiekti karštą.