450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 didelis žiedinis kopūstas;
Druskos;
1 citrinos sulčių;
Ryšulėlis petražolių;
150 g Ementalio sūrio;
300 g kalakutienos kumpio filė, supjaustyto plonais griežinėliais;
6 kiaušiniai;
150 ml sauso balto vyno;
150 ml grietinėlės;
Baltųjų pipirų;
Malto muskato riešuto;
3 valg. š. sviesto.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Žiedinį kopūstą nuplauti, padalyti mažais žiedynais ir juos pavirti sūdytame vandenyje su citrinos sultimis, kol suminkštės. Vandenį nupilti, žiedynus padėti, kad nuvarvėtų skystis ir išdžiūtų. Petražoles nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Sūrį sutarkuoti.
Orkaitę įkaitintini iki 225°C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą iškočioti. Apvalią karščiui atsparią formą pavilgyti šaltu vandeniu. Į ją dėti tešlos lakštą, suformuoti aukštesnius kraštus. Tešlos pagrindą pabarstyti petražolėmis ir dėti storą žiedinių kopūstų sluoksnį. Prieš tai kas antrą kopūsto žiedyną įvynioti į kalakuto filė griežinėlį.
Kiaušinius sumaišyti su baltu vynu, grietinėle ir sūriu, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Masę tolygiai pilti į formą, ant jos dėti sviesto gabalėlius. Tortą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 45-50 min., kol parusvės.