300 g miltų;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
Druskos;
1 bandelė;
100 ml pieno;
2 svogūnai;
60 g lašinių;
500 g jautienos su kiauliena faršo;
100 g grietinėlės;
Pipirų;
Malto muskato riešuto;
1 trynys.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sviesto, kiaušinio, trupučio druskos ir 100 ml vandens suminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą. Bandelę supjaustyti kubeliais ir suberti į karštą pieną, kad suminkštėtų. Svogūnus nulupti ir smulkiai sukapoti. Lašinius supjaustyti kubeliais ir ištirpinti keptuvėje. Berti svogūnus ir 10 min. troškinti, kol pasidarys skaidrūs. Juos sumaišyti su faršu ir nuspausta bandele. Įmaišyti grietinėlę, pagardinti druska, pipirais bei muskato riešutu.
Torto formos dugną ir kraštus iškloti 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstyti įdarą. Iš likusios tešlos iškočioti torto formos skersmens lakštą. Uždėti ant įdaro ir gerai užspausti kraštus. Paviršių aptepti išplaktu tryniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 240°C temperatūros, 50-60 min.