300 g miltų;
200 g sviesto;
1 kiaušinis;
250 ml pieno;
1 trynys;
Maltas muskato riešuto;
250 g avių pieno sūrio;
50 Gouda sūrio (Olandiškas, geltonas, karvių pieno).
GAMINIMAS:
Iš 250 g miltų, 150 g sviesto ir kiaušinio paruošti trapią tešlą. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.
Likusį sviestą įkaitinti keptuvėje, suberti likusius miltus ir kiek pakaitinti. Po truputį supilti pieną ir nuolat maišyti. Puodą nuimti nuo viryklės.
Į padažą įmaišyti trynį ir viską pagardinti muskato riešutu. Avių pieno sūrį sutrupinti, Gouda sūrį sutarkuoti ir viską įmaišyti į padažą. Kaitinti ant mažos ugnies, kol užvirs.
Į apkepo formą įkloti tešlą. Ją subadyti šakute ir ant viršaus paskirstyti įdarą. Apkepą kepti iš anksto iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val.