Apkepas su avių pieno sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apkepas su avių pieno sūriu


INGREDIENTAI:

300 g miltų;
200 g sviesto;
1 kiaušinis;
250 ml pieno;
1 trynys;
Maltas muskato riešuto;
250 g avių pieno sūrio;
50 Gouda sūrio (Olandiškas, geltonas, karvių pieno).


GAMINIMAS:

Iš 250 g miltų, 150 g sviesto ir kiaušinio paruošti trapią tešlą. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.

Likusį sviestą įkaitinti keptuvėje, suberti likusius miltus ir kiek pakaitinti. Po truputį supilti pieną ir nuolat maišyti. Puodą nuimti nuo viryklės.

Į padažą įmaišyti trynį ir viską pagardinti muskato riešutu. Avių pieno sūrį sutrupinti, Gouda sūrį sutarkuoti ir viską įmaišyti į padažą. Kaitinti ant mažos ugnies, kol užvirs.

Į apkepo formą įkloti tešlą. Ją subadyti šakute ir ant viršaus paskirstyti įdarą. Apkepą kepti iš anksto iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668