275 g kvietinių miltų (Nr. 1050);
200 g ruginių miltų (Nr. 1150);
25 g kviečių sėlenų;
1 arb. š. druskos;
250 g jogurto (3,5% riebumo);
42 g kubelis mielių;
40 g sviesto;
30 g lazdyno riešutų;
20 g pistacijų riešutų;
50 g saulėgrąžų sėklų;
Sviesto arba margarino kepimo formai ištepti;
Kvietinių arba avižinių dribsnių duonai pabarstyti.
GAMINIMAS:
Abiejų rūšių miltus sumaišyti su sėlenomis ir druska. Jogurtą sumaišyti su 100 ml drungno vandens. Mieles sutrupinti ir ištirpinti jogurto ir vandens mišinyje. Sviestą išlydyti ir su mielėmis supilti į miltų mišinį. Suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol pakils.
Lazdyno ir pistacijų riešutus stambiai sukapoti. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos dar kartą gerai išminkyti. Suberti riešutus ir saulėgrąžų sėklas ir gerai įminkyti į tešlą. Suformuoti kepalą. 25 cm ilgio pailgą formą (1,5 l talpos) ištepti sviestu arba margarinu. Į ją sudėti tešlą ir aptepti pasūdytu vandeniu. Pabarstyti kvietiniais arba avižiniais dribsniais. Tešlą dar 20 min. palaikyti formoje, kad pakiltų. Dėti į iš anksto iki 175°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 55 min.