600g kiaulienos ar jautienos su kaulais 2-3 svogūnai,
1 šaukštas krakmolo,
0,5 stiklinės grietinės,
100g sviesto,
200g pyrago,
1 salieras,
1 poras,
www.skanus.lt
6 pipirai,
2 lauro lapeliai,
3l. vandens.
GAMINIMAS:
Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus trupučiu sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami pro sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvirinama, supilamas atšaldytame sultinyje išleistas krakmolas, vėl užvirinama ir užbalinama grietine.
Sriuba valgoma su skrebučiais. Pyragas supjaustomas kubeliais, šie pamirkomi lydytame svieste, pavoliojami smulkiai tarkuotame fermentiniame sūryje ir padžiovinami orkaitėje. Skrebučiai duodami atskirai.