Tešlai:
150 g miltų;
1 baltymas;
60 g sviesto;
Druskos;
Riebalų kepimo formai ištepti.
Įdarui:
1 skiltelė česnako;
2 raudonieji svogūnai;
100 g sviesto;
400 g riebaus tepamo varškės sūrio;
100 g grietinės;
250 g liesos varškės;
1 trynys;
Ryšulėlis petražolių;
Ryšulėlis krapų;
Ryšulėlis svogūnų laiškų;
Šviežiai maltų pipirų;
150 g rupios ruginės duonos;
1 raudona paprika;
1 geltona paprika;
2 koteliai lapinių salierų;
1 valg. š. aliejaus;
6 griežinėliai saliami dešros.
GAMINIMAS:
Iš miltų, baltymo, 60 g sviesto, ½ arb. š. druskos ir 2 valg. š. vandens suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Tešlą iškočioti ir kloti ant riebalais išteptos 26 cm skersmens torto formos dugno. Tešlą subadyti šakute. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 10 min. Ataušinti ant grotelių.
Česnako skiltelę ir svogūnus nulupti. Česnaką išspausti, o svogūnus padalyti į 8 dalis. Sviestą išsukti iki purios masės, sudėti varškės sūrį, grietinę, liesą varškę, trynį ir išspaustą česnako skiltelę. Žoleles nuplauti, nusausinti, smulkiai sukapoti ir įmaišyti į masę. Pagardinti druska ir pipirais.
Rupių ruginių miltų duoną sutrupinti ir paskirstyti ant trapios tešlos pagrindo. Užtepti sūrio masę ir apie 20 min. palaikyti šaldytuve.
Įdarui skirtas paprikas perpjauti pusiau, nuplauti, nuvalyti ir kartu su salieru koteliais supjaustyti juostelėmis. Aliejų įkaitinti keptuvėje, jame apie 5 min. troškinti į 8 dalis supjaustytus svogūnus, paprikų ir salierų juosteles. Daržoves išimti iš keptuvės ir dėti į šaldytuvą.
Daržoves ir saliamio gabalėlius gražiai išdėliot ant sūrio torto viršaus ir 3-4 val. laikyti šaltoje vietoje. Galima puošti salierų lapais.