600 g kapaliukui:
20 g sviesto;
42 g kubelis mielių;
150 g ruginių miltų (geriausia- Nr. 1740);
450 g kvietinių miltų;
1 valg. š. druskos;
1 valg. š. šviežio smulkiai sukapoto raudonėlio;
4-5 valg. š. šviežių smulkiai sukapotų petražolių;
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.