1 kg kepalui:
50 g šviežių mielių;
30 g margarino;
250 ml pieno;
1 arb. š. druskos;
40 g medaus;
400 g rupių kvietinių miltų;
250 g kvietinių miltų;
Riebalų skardai patepti.
GAMINIMAS:
Mieles sutrupinti į dubenėlį, margariną ištirpinti, supilti į pieną ir pašildyti maždaug iki kūno temperatūros. Skystį pilti ant mielių ir sumaišyti. Suberti druską, abiejų rūšių miltus, sudėti medų. Viską gerai sumaišyti. Tešlą minkyti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir 30-40 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Duoną kepti apie 50 min. Ataušinti ant grotelių.
Patarimas: Iš tokios pat tešlos galima išsikepti ir bandelių. Iš tešlos reikia suformuoti 4 pailgus ritinius ir kiekvieną supjaustyti į 6 dalis. Iš jų suformuoti bandeles ir dėti ant riebalais išteptos skardos. 15 min. palaikyti, kad pakiltų. Prieš kepimą bandeles aptepti vandeniu. Kepti iki 230°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.