Apie 55 sausainiai:
400 g miltų;
¼ arb. š. kepimo miltelių;
1 arb. š. malto imbiero;
100 g cukraus;
100 g skysto medaus;
100 g sirupo;
150 g sviesto;
1 baltymas;
100 g kapotų migdolų.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį suberti miltus, imbierą, kepimo miltelius bei cukrų. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį supilti sirupą ir medų. Ant kauburėlio kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Pradedant nuo vidurio suminkyti vientisą tešlą ir 30 min. palaikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti ½ cm storio lakštą ir išspausti įvairių formų sausainius (eglutes, mėnuliukus, žvaigždutes, namelius, dovanėles, varpelius ir t.t.). Juos aptepti išplaktu baltymu ir pabarstyti kapotais migdolais. Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 10 min.