0,5kg jautienos su kaulais,
250 g veršienos,
100 g ryžių,
2 riekelės pyrago,
2 šaukštai pieno,
1 kiaušinis,
20 g sviesto,
1 morka,
1 svogūnas,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
2l. vandens.
GAMINIMAS:
Iš jautienos su kaulais, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Veršiena sumalama, sudedamas piene mirkytas pyragas, prieskoniai, kiaušinis, masė gerai išmaišoma ir formuojami kukulaičiai. Į perkoštą sultinį sudedami kukulaičiai, atskirai su sviestu išvirti ryžiai ir pavirinama 15-20 min, kol išvirs kukulaičiai. Sriuba, supilstoma į lėkštes, įdedama smulkiai supjaustytų sriuboje virtų morkelių ir pabarstomą krapais ar petražolėmis. Sriuboje virta jautiena suvartojama antrajam patiekalui.